مدیران؛ فیلترنت؛ کاربران؛ اینترنت
ما پای انقلاب اسلامی ایستاده ایم، حتی بدون ایمیل!
یک. چند وقت پیش با وبلاگنیوز مصاحبه کردم و گفتم که فیلتر شدن وردپرس نادیده گرفتن حقوق کاربران این سایت است؛ کسانی که در این سایت تولید محتوا کرده و وبلاگ یا وب سایت خود را ذیل این سایت بنا کردهاند. البته این حرف هم مثل بقیه انتقاداتی که به مدیریت فضای مجازی در کشور وارد میشود، شنیده نشد. حالا چند روزی است که دسترسی میلیونهای ایرانی به ایمیل هم قطع شده است. انتقادات شدت یافته است. اما کسی توضیحی در این باره به کاربران نمیدهد.
دو. من واقعاً اعتماد به نفس مسئولین را تحسین میکنم که این چنین با زندگی مردم بازی میکنند و اصلاً عین خیالشان هم نیست که زندگی روزمره مردم با اینترنت عجین شده است. بخشی از تجارت و تبادلات اداری یا مالی یا فرهنگی بر بستر ایمیل رخ میدهد. ارتباطات خانوادگی یا دوستانه از طریق ایمیل رخ میدهد و آگاهی از اوضاع و احوال از این طریق رخ میدهد. اما آیا مسئولین فیلترینگ یا مسئولین نهادهای امنیتی به این موضوعات توجهی دارند؟
سه. آیا حق دسترسی به اطلاعات، حق ارتباط و حق دسترسی به اینترنت از حقوق کاربران اینترنت است؟ شاید نتوان به فوریت گفت که دسترسی به اینترنت جزء حقوق انسان بماهو انسان باشد، اما قطعاً می توان گفت که دسترسی به اطلاعات حق اوست، چرا که او مالک اطلاعات است و دولت جز در مواردی که امنیت ملی (با تفسیر مضیق از این مفهوم) تهدید شود، نمیتواند دسترسی به اینترنت را محدود کند. و البته این محدودیت باید به حداقل باشد و دارای دلایل منطقی و اعلام شده باشد. اعمال حق دولت در اعمال محدودیت باید به گونهای باشد که کمترین ضرر را به حال کاربران داشته باشد، کاربرانی که بدون نقض قوانین ملی میخواهند از اینترنت استفاده عادی خود را داشته باشند.
چهار. من با فیلتر شدن وردپرس مخالف نبودهام. با فیلتر شدن گوگل و جیمیل و ایجاد ایمیل ملی هم مخالف نیستم. اما این که این موضوع و شیوهی اعمال آن اعتراض نداشته باشم هم نیست. رفتار عاقلانه محافظهکاری یا عقبنشینی در برابر دشمن نیست. اما برخی مسئولین از یک موضوع که در همه دنیا عادی تلقی میشود بحران میسازند. مثلاً امری که میتواند منطقی تلقی شود، را چنان در خفا و به شیوههای اعصابخردکن اجرا میکنند که همه افراد بیطرف را هم به موضع بیندازند و به مخالفت وادار کنند! انگار این مخالف سازی و معاندسازی جزء لایتغیر برنامههای مدیریتی است.
پنج. جای خالی کاربران فضای مجازی در تصمیم گیری و تصمیم سازی برای فضای مجازی بسیار احساس میشود. تعدادی مدیر که بسیاری از آنها طعم زحمت کشیدن و وبلاگ نوشتن و خون دل خوردن را نچشیدهاند، به راحتی دستور به بسته شدن و حذف میدهند. به راحتی برای اعمال محدودیتهای گاهاً غیرمنطقی اجازه صادر میکنند. متاسفانه این تصمیمات در حالی اتخاذ میشود که مجری بسیاری از این سیاست ها، کاربرانی هستند که این تصمیمات را موجه نمیدانند و این آغاز تقابل میان مدیران و فعالان است و از قبل نتیجه تصمیمات ِ پشت دربهای بسته معلوم است.
شش. از همه اینها گذشته، بسیاری از تصمیمهای اتخاذ شده به اطلاع مخاطبان و کاربران نمیرسد. چه اشکالی دارد که مصوباتی که متضمن حق یا تکلیف یا وضعیت جدید برای کاربران است به اطلاع آنها برسد؟ نه تنها اشکالی ندارد، بلکه وظیفهی دولت است تا تصمیمات خود را به اطلاع برساند و حتی باید آن را مدلل و منطقی نشان دهد. دولت حق ندارد رفتار خود را بیمنطق نشان دهد. این را از آن جهت میگویم که مدیران و تصمیم گیران عرصه فضای مجازی، مالک انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نیستند و حق ندارند با تصمیمات خود و ایجاد نارضایتی مردم را در مسیر انقلاب اسلامی ناامید کنند. آنقدر اوضاع مسخره است که با ادعای مضحک اشکالات را به مردم برمیگردانند. اما آیا کسی برای رساندن اطلاعات صحیح به مردم این قدر دغدغه دارد؟
هفت. ما پای انقلاب اسلامی پای جمهوری اسلامی ایستادهایم. ما اینترنت را به عنوان ابزاری برای انتقال پیام انقلاب اسلامی به کار خواهیم گرفت. ما نمیگذاریم که -با برخی ادعاها و دلایل نه چندان موجه- راهکار صدور انقلاب به شیوه مردمی بسته بماند و تنها به ابزار دیپلماسی رسمی بسنده شود و راه مردم برای گفتگو با مردم دنیا بسته بماند. ما نمیخواهیم با اینترانت ملی، با نگاه محافظهکارانه، دور خودمان دیوار بکشیم. ما پای انقلاب اسلامی ایستادهایم. با تصمیمات غیرمنطقی و روشهای ناصواب خودتان را از خط انقلاب دور نکنید.
_______________________________
همچنین بخوانید:
- تریبون مستضعفین: تکلیف ارتباطات رمز شده با خارج کشور را مشخص کنید
- خبرگزاری مهر: عدم دسترسی کاربران اینترنت به ایمیلهای خارجی/ پاسخ متولیان اینترنت
- تریبون مستضعفین: اختلال شدید اینترنت در آستانه عید میلاد پیامبر و پیروزی انقلاب
سلام از بهاییت و ۲۲ بهمن چی می دونید؟
به ما سربزنید
اینجا که به زندگی شما هم لطمه می زند و سفره پر نعمتی که برای شما پهن شده را تحت الشعاع قرار می دهد به ریش قبایتان بر خورده؟ شما هم برای شکمتان حرف مردم را پیش می کشید. مردم شده اند حضرت عباس و برای جانتان، متوسل به حضرت عباس می شوید.
برو خدا روزی مفتت را جای دیگر حواله کند
با تمام ۷ بند سخنانت موافقم
با سلام .
مظاهر با مطلب (مرثیه ای برای یک جنبش مرده) به روز شد . لطفا ما را لینک کنید و از نظرات خود بهره مند نمایید . با تشکر http://mazaher313.blogfa.com/post/14
احسنت. واقعا گاهی آدم فکر می کنه یه عده عمدا می خوان نارضایتی مردم رو این دم انتخابات زیاد کنن … کم ندیدم آدمایی رو که با نظام سر ناسازگاری دارن و تو پست و مقامی که هستن، عمدا مردم آزاری می کنن تا به خیال خودشون برای نظام هزینه تراشی کنن (خدا لعنتشون کنه) …